Büyüktatlı'dan Haberler

Büyük Tatlı Kasabasında 1969 yılında Topallar ve Karakoyun aileleri arasında ortaya çıkan husumet 43 yıldır devam ediyordu. İki aile arasındaki husumetin sona ermesi için çalışma başlatan Büyük Tatlı Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği iki aileyi husumete son vermesi konusunda ikna etti.

Ramazan ayının hoşgörü ortamını sağlaması da vesile edilerek iki aile ve kasaba halkının katılımıyla kurbanlar kesilerek iftar yemeği tertip edildi.

7 aydır iki aileyi barıştırmak için çaba sarf eden, ve bu konuyu neticeye bağlamak için İstanbul’dan Büyüktatlı’ya giden TATLIDER Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Ali KARA, ve arkadaşları tarihi bir olaya imza attılar.

Düzenlenen barış yemeğinde bir konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı AYDOĞAN, "Bu barış yemeğinin düzenlenmesine vesile olan kişilerin gerçekten Ramazan ayını en güzel şekilde idrak ettiğini görüyoruz.Rabbim gönlünüzün güzelliğiyle birlikte bu barış ortamını ömür boyu eksik etmesin.Duygulanmamak elde değil.Böyle bir güzelliğe vesile olmak,Orucun hakkını vermek,insanlığın hakkını vermek yaptığınız işin ne kadar güzel ve ne kadar büyük olduğunu ıspat etmek ve bununla beraber Ramazan ayına yansımasıda ayrı bir güzellik.Sebep olanlardan Allah razı olsun.İnsanlık için büyük bir katkı yaptılar.Hepsini tek tek tebrik ediyorum."dedi.

 

Düzenlenen Yemeğe Aralarında husumet bulunan Topallar ve Karakoyun ailerinin yanı sıra Afşin Belediye Başkanı Fazlı AYDOĞAN,Tanır Belediye Başkanı Nurettin SARIKAYA,Büyüktatlı Belediye Başkanı Ali Bayram KÖSE,Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail MERT, Büyüktatlı Eski Belediye Başkanı Zeki MEŞE, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet TAŞKALE,Tanır Karakol Komutanı Erdoğan TERZİ,Köy Muhtarları ve Köy sakinleri katıldı.

Daha sonra birbirleri ile kucaklaşan Toplallar ve Karakoyun ailesi mensupları bir daha böylesi durumların yaşanmaması için duada bulundular.

Kesilen Kurban'ın ardından Barış Yemeği yenildi