Dernekten Haberler

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde yaklaşık 2 yıldır Afşin ve Eshab-ı Kehf Külliyesini tanıtmak için yürüyen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri 11 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da yapılacak olan Kıtalararası Avrasya Maratonu için hazırlıklarını tamamladılar.

Maratona bir ay gibi bir süre olamasına rağmen sıkı bir hazırlık içine giren Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri hergün Sabah namazı sonrası yürüyüşün yanı sıra sosyal aktivitilere katılarak da kendilerini Avrasya Maratonuna hazırlıyorlar.

Geçtiğimiz yıl 33.cü Avrasya Maratonuna katılan ve çok sayıda yerli ve yabancı medya kuruluşunun ilgi odağı olan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri bu yıl 11 Kasım 2012 Pazar günü gerçekleşecek olan 34. Avrasya Maratonu için hazırlıklarını tamamladı.

Konuyla ilgili AKİT Gazetesine konuşan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Sözcüsü Hüseyin Bozkurt, "Bu yıl geçen yıla oranla daha tecrübeliyiz.Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri olarak ELÇİ'lik görevini yapmak,Eshab-ı Kehf (Mağara Arkadaşları)'nin mesajını herkese ulaştırmak için bu yılda hazırlıklarımızı tamamladık.Beyaz renk aşofmanlarımızla (üzerinde Eshab-ı Kehf Resim Baskılı) 11 Kasım Sabahı Maraton için Boğaz Köprüsünde olacağız.Bu yıl Ekibimizden 2 kişi 15 km,4 Kişi 8 km koşu bölümünde olacaklar.Geriye kalan İstanbul Afşinliler Derneğininde destekleriyle toplamda 100 kişi ile Avrasya Maratonunda Eshab-ı Kehf'i temsil edeceğiz."dedi.

Maraton öncesi son hazırlıkları yapan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri sabah namazı sonrası İlçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesine yürüdüler.Burada Emniyet Müdürü M.Akif Can,Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım'ında katılımıyla birlikte kahvaltı yaptılar.

Avrasya Maratonu konusunda görüş alışverişinde bulunan Gönül Elçileri İstanbul'da bulundukları süre zarfında çeşitli temaslarda da bulunacaklarını belirttiler.

Haber: Halil DEMİR